fbpx
Skip links

Når tid er penger

Etter over et år borte fra den faste kontorplassen har du kanskje gjort deg opp noen tanker rundt hvordan hverdagen blir når alt sakte, men sikkert, går tilbake til tiden før korona. Til tross for 8-timers arbeidsdag og flat struktur på arbeidsplassen hadde Norge allerede før pandemien noen av verdens mest effektive ansatte. Har pandemien og den økte fleksibiliteten gjort oss enda mer effektive? Vi i Remote Norge jobber for at flere arbeidsgivere skal se fordelene med remote-jobbing og at dette også fører til kostnadsbesparelser for bedrifter. 

Når kontoret er valgfritt

Konseptet med at man må være på et fast, fysisk sted presis klokken 08:00 hver morgen passer ikke like godt for alle. Er det egentlig den mest optimale utnyttelsen av din operative arbeidstid for din arbeidsgiver? Dersom du, noen ganger i uken, kunne velge å jobbe på et kontor i nærheten av huset ditt, eller i huset ditt, hadde kabalen gått lettere opp? En radikal tanke; hva om kontoret ditt var valgfritt? Vi har alle blitt kjent med hyttekontor, hjemmekontor og bortekontor det siste året og en forskningsrapport fra SINTEF som er publisert på forskning.no viser at vi er minst like effektive på hjemmekontor som det tradisjonelle kontoret. Når du som arbeidstaker slipper å tenke på å rekke et tog eller en buss og når kabalen på hjemmebane går opp, da har du tid til å fokusere på jobb og å jobbe mer effektivt. 

Hva betyr det for arbeidsgiver når du er mer effektiv?

Dersom du får utnyttet timene i døgnet på en mer effektiv måte og samtidig yter bedre på jobb, er det ikke et vanskelig regnestykke. Effektivitet betyr at du får gjort mer på kortere tid, noe som resulterer i bedre butikk i bedriften du jobber i. Med andre ord kan arbeidsplasser tjene på å tilby fleksible arbeidsplasser og fasiliteter for sine ansatte. 

Hybride arbeidsplasser

Vi i Remote Norge jobber for hybride arbeidsplasser. Vi heier på en fleksibel arbeidshverdag hvor ansatte kan ta med seg jobben til et nytt sted, enten permanent eller av og til. Vi har stor tro på at dette er fremtiden og at det er veien å gå for moderne arbeidsgivere. At dette i tillegg kan være kostnadsbesparende for bedrifter ser vi på som en bonus – i tillegg til mange andre fordeler med å jobbe remote. De kan du lese mer om i denne artikkelen om remote-jobbing.