fbpx
Skip links

Fra hub til hub – i Sogn!

Sogn-regionen er kanskje aller mest kjent for sin vakre natur, hvor enn du vender deg. Men, visste du at regionen også myldrer av gründervirksomhet og er et av de beste stedene for fjernarbeid? 

Takket være en sammenhengende struktur av kontorlokasjoner kalt Fus, kan Sogn skilte med å være et yndet sted for fleksible arbeidstakere. Vi tok en prat med Line Bjelde i Sogn Næring for å lære litt mer om hva Fus er, og hvorfor dette er med på å løfte regionen.

1. Enkelt og greit, hva er Fus?

Line: Fus er et distribuert arbeidsfellesskap i Sogn-regionen som ble til etter et ønske om å lage en møteplass i lokalsamfunnet for næringslivet, med moderne kontorfasiliteter og møterom som skal skape grobunn for økt næringsaktivitet i området.

Fellesskapet Fus skal gjøre medlemmer i stand til å bygge og selge produktet sitt. Ved hjelp av støtte, rådigivning, oppstartskapital og nærhet til potensielle kunder. 

2. Hvilke lokasjoner har Fus?

Line: For øyeblikket er Fus tilstede i Sogndal, Leikanger og Kaupanger. Det nyeste tilskuddet åpnet nylig i Vik med brask og bram! Vi har planer om å etablere Fus flere steder i regionen, allerede i løpet av februar skal vi opne Fus i Lærdal. Fus-strukturen skal gjøre det enda lettere for innbyggere å benytte seg av et større nettverk av kontorplasser. Vi ser at det er en fordel for de som ønsker å flytte til regionen men som kanskje ikke ønsker å bo i de mest tettbygde strøkene hvor boligprisene er tilsvarende høye. Med Fus kan du bo mer ruralt og ha kontor i nærheten. 

3. Hvordan er Fus med på å utvikle regionen?

Line: Hele poenget med Fus er å gjøre det lettere for folk i regionen å drive næringsvirksomhet. Arbeidshverdagen til folk er i endring, også her. Det er viktig at vi er med på denne endringen og tilpasser oss den nye arbeidshverdagen. Derfor er det mulig for våre medlemmer å forflytte seg mellom forskjellige lokasjoner, ut fra hva som passer din arbeidsdag best. 

4. Hva får man tilgang på som Fus-medlem?
– Kontorplass i nye, flotte kontorlandskap
– Tilgang til møterom og stillerom i ulike størrelser
– Pauserom og/eller kantine
– Mingleplasser og andre fellesareal
– Wifi og skriver
– Kurs, arrangementer og nettverksaktiviteter
– Spennende kolleger og nabovirksomheter
– Kaffi  

Blir heiet på av fylkesordføreren

Den 3. februar feiret Fus åpningen av nok en hub, denne gangen i Vik. Fylkesordfører Jon Askeland bivånet åpningen og var full av lovord om Fus. – Jeg vil berømme Sogn næring. Jeg har veldig tro på ideen og mener at intiativer som Fus styrker Sogn som region og gir muligheter for å kunne bevege seg mer rundt i regionen, sier fylkesordfører Askeland. 

– Jeg tror dette er en arbeidsmåte som mange foretrekker, særlig konsulenter og lignende yrker der du gjerne har kunder litt rundt om, eller for de som liker å ha en fleksibel arbeidsplass, avslutter Askeland. 

Flytter du til Sogn-regionen via Remote Norge får du tilgang på Fus-nettverket automatisk. Dermed blir det enda lettere å ta med seg jobben til Sogn!

Les mer om Remote Sogndal og FUS her