fbpx
Skip links

En fleksibel arbeidshverdag lokket denne familien tilbake til Risør

Da Mari og Thomas forstod at arbeidsgiverne deres var åpne for en fleksibel arbeidshverdag bestemte de seg for å flytte tilbake til Risør, etter 15 år i Oslo. Etter 1,5 år på hjemmekontor ble det tydelig for både dem og deres arbeidsplasser at arbeidssted ikke gikk på bekostning av effektivitet. 

– Vi har alltid hatt en plan om at vi ville “ende opp” i Risør til slutt, men Covid har nok akselerert fremdriften fordi vi kjente på savnet av å ha familien nær i pandemien, sier Mari. 

Fremoverlente arbeidsgivere var utslagsgivende

– Når jeg i tillegg fikk meg jobb hos Norges Energi som er såpass fremoverlente at de forstår at fremtiden er remote, var saken enkel. De gir meg mulighet til å ha hybridkotor med 1-2 dager i uka på kontoret i Kristiansand og resten jobbende i Risør. Skulle jeg ta denne jobben var det en forutsetning for meg, forteller Mari.

Maris samboer Thomas gleder seg også til å flytte tilbake, ikke minst for at sønnen på 2.5 år skal få komme nærmere besteforeldrene. – Fordelene vi får i Risør veier mer enn fordelene vi har i Oslo, sier han.

Thomas tar med seg jobben sin i Uppercase når han nå pakker kofferten og forlater Oslo. Men ikke for godt. – Jeg kommer til å pendle inn til Oslo noen ganger i måneden for å møte alle de dyktige og fine folka i Uppercase, forteller Thomas.

Har troen på remote-jobbing som fremtidig arbeidsform

– Jeg tror fremdeles folk vil dra på arbeidsplassen, men jeg tror det blir mer og mer remote-jobbing i de yrkene hvor det lar seg gjøre, forteller Thomas som setter pris på friheten og den lave terskelen for å ha hjemmekontor i sin jobb. – Jeg tror også det kommer arbeidsgiver til gode så lenge arbeidstaker gjør jobben sin, sier han.

Mari er enig. – Det er fremtiden! Jeg er i dag i en merkevarestillig i TINE og aldri har det vært jobbet så effektivt, og aldri har vi hatt så godt resultat som nå. Samtidig ser vi også at det bør være en miks. Folk har behov for nærhet og jeg har spesielt behov for at det kreative kan jobbes med fysisk. Finn.no melder også om at det er helt essensielt at arbeidsgivere tilbyr muligheten for fleksible arbeidshverdager for å være en attraktiv arbeidsgiver i dag, spesielt blant unge, forteller Mari.

En fordel å ha miljøer som Remote Norge i Risør

– Den største fordelen med at Remote Norge nå har en tilstedeværelse i Risør er at jeg vil ha et miljø å gå til der, sier Thomas. Det er mulig de andre ikke arbeider med samme som meg, men det er mennesker rundt meg jeg kan ta en kaffe med og slå av en prat, sier han.

Også Mari har troen på Remote Norge i Risør. – Jeg tror at det er gull verdt, spesielt for de som er nyinnflyttet. Å kunne få muligheten til å ha en gratis kontorplass der du kan jobbe utenfor hjemmet samtidig som man blir integrert i byen og møter nye folk er veldig bra, sier hun.

Nærhet til venner, familie og naturen er viktigst

Selv om jobb er viktig, nevner både Mari og Thomas venner, familie, nærhet til natur og havet som noen av grunnene til at de gleder seg til å flytte tilbake til Risør. – Jeg gleder til å bruke denne fantastiske hvite by ved Skagerrak for alt den har å by på, forteller Thomas. Fra det store sommerhavet et steinkast unna hvor enn man er, en varm juli morgen – til et lite snitt på baren Peterhead en stormfull vinterkveld i desember.

Les mer om Remote Risør her https://remote.no/risor