fbpx
Skip links

Å få Remote til Førde er med på å løfte området

– Det at Remote velger å satse på Førde og fortsette utviklingen av området er utrolig positivt, sier Einar Hagen som har jobbet remote fra byen i fem år.

Einar Hagen er opprinnelig fra Østlandet og bodde i Oslo i ti år før han valgte å flytte til Førde sammen med familien. Han var tidlig ute med “fjernarbeid” takket være en arbeidsgiver som så fordelene med remote-jobbing. 

– Før vi flyttet til Førde i 2016 hadde vi allerede tenkt på å flytte og sett litt på steder i nærheten av Oslo. Da det gikk opp for meg at dette innebærte mer pendling og mindre tid hjemme, begynte jeg å tenke på om jeg kunne bo et helt annet sted i Norge og ta med meg jobben. Kona mi er fra Førde, og det ble mer og mer fristende å flytte til et sted som hadde et lavere tempo og mer natur, forteller Einar. 

Ganske nytt å jobbe remote

Einar fikk sin arbeidsgiver Cisco med på tanken og fikk ta med seg jobben til Førde mot at han pendlet til Oslo annenhver måned. –Det var ganske nytt å være “fjernarbeider” i 2016, men det har fungert over all forventning, sier Einar. 

Siden konseptet med å ta med seg jobben til et nytt sted var ganske nytt i 2016 måtte Einar selv finne ut av hvordan han skulle skape et arbeidsmiljø for seg selv, hvordan han best skulle samhandle og dra nytte av nettverket i Førde. – Jeg er overbevist om at prosessen hadde gått både fortere og mer smertefritt dersom Remote hadde vært i Førde da jeg bestemte meg for å ta valget om å flytte hit, jeg måtte gå opp løypa litt selv. De som kommer tilflyttende gjennom Remote i dag får en mer sømløs opplevelse, sier Einar.

Ville ha mer fritid og mindre pendling

En av grunnene til at Einar og familien valgte å flytte til Førde var for å unnslippe byens kjas og mas. – Det er ganske stressende å få tidsklemma til å gå opp i en by. Vi også forstod etterhvert at vi ikke brukte den urbane delen av byen så mye etter at vi ble småbarnsforeldre og at fordelene med å bo i by ble færre og færre, forteller Einar om hvorfor de valgte å forlate bylivet. 

– Førde er en perfekt blanding av by og bygd, det dukker opp flere og flere urbane impulser i byen samtidig som man har et utrolig sammensveiset lokalmiljø og tilgang på enestående natur rett utenfor døra – en perfekt kombinasjon, sier Einar.

Merker allerede ringvirkninger av Remote i Førde

For et par uker siden kom nyheten om at Remote Norge har valgt å etablere seg i Førde og skal jobbe for et bedre remote-miljø i byen. – Det at Remote har kommet til Førde er allerede merkbart. Selv om lanseringen bare var for et par uker siden har det allerede resultert i nye tilflyttere til høsten, det er ganske kult! Jeg har stor tro på at Remotes tilstedeværelse i Førde vil føre til at byen blir synliggjort i remote-miljøet og at det vil tiltrekke flere fjernarbeidere i tiden fremover, avslutter Einar.

Einar Hagen

Einars topp tre fordeler ved å bo i Førde:

  1. Enklere logistikk

– Dette er noe man ikke tenker over før man flytter ut av byen, men man bruker utrolig mye tid på planlegging og logistikk for å få tidsklemma til å gå opp når man bor i by. Ved å bo i Førde bruker vi mindre tid på logistikk og mer tid på fritid.

  1. Fantastisk natur

– Det er ikke til å unngå at Førde har en enestående natur. Det gjør det lettere å dra nytte av naturfasilitetene på fritiden samt å senke pulsen etter jobb.

  1. Bra folk

– Førde har et enestående lokalsamfunn med folk som har ambisjoner, som vil skape ting. Det er en veldig inspirerende gründermentalitet i byen med selskaper som Tibber og Norse Feedback og jeg har faktisk fått et større nettverk her i Førde enn jeg hadde da jeg bodde i Oslo.